Destek mi Arıyorsunuz? Ücretsiz Randevu Oluşturun

7/24 Destek Hattı

0 530 495 33 93

Proje Geliştirme

Proje Geliştirme

 

Proje Geliştirme, Gayrimenkul geliştirme veya mülk geliştirme , mevcut binaların yenilenmesi ve kiralanmasından ham arazi satın alınmasına ve gelişmiş arazi veya parsellerin başkalarına satılmasına kadar uzanan faaliyetleri kapsayan bir iş sürecidir. Gayrimenkul geliştiricileri, tüm bu faaliyetleri koordine eden, fikirleri kağıttan gayrimenkule dönüştüren kişi ve şirketlerdir . Gayrimenkul geliştirme, inşaat veya ev yapımından farklıdır, ancak birçok geliştirici inşaat sürecini de yönetir veya ev inşasına girer.

 

Geliştiriciler arazi satın alır, gayrimenkul anlaşmalarını finanse eder, projeler inşa eder veya inşaatçılara ortak girişimde projeler geliştirir, baştan sona kadar geliştirme sürecini yaratır, hayal eder, kontrol eder ve düzenler. Geliştiriciler genellikle gayrimenkulün yaratılması veya yenilenmesinde en büyük riski alırlar ve en büyük ödülleri alırlar. Tipik olarak, geliştiriciler bir arazi parçası satın alır, mülkün pazarlamasını belirler , inşaat programını ve tasarımını geliştirir, gerekli kamu onayını ve finansmanını alır, yapıları inşa eder ve kiraya verir, yönetir ve nihayetinde satar.

 

Bazen mülk geliştiricileri sürecin yalnızca bir kısmını üstlenir. Örneğin, bazı geliştiriciler bir mülkü tedarik eder ve mülkü planlar ve izinlerle birlikte bir inşaatçıya yüksek bir fiyata satmadan önce planları ve izinleri onaylar. Alternatif olarak, aynı zamanda bir müteahhit olan bir müteahhit, plan ve izinleri yerinde olan bir mülk satın alabilir, böylece planlama onayını alamama riskine sahip olmazlar ve geliştirme üzerinde hemen inşaata başlayabilirler.

 

Proje geliştirme yöntemini genellikle SPK lisansına sahip gayrimenkul değerleme uzmanını yapar. Gayrimenkul değerleme uzmanı öncelikle geliştirilecek arazinin uygun olup olmadığını belirler. Gerekli gördüğü hallerde ilgili belediyenin imar müdürlüğünde gerekli olan araştırmaları yapar. Araştırmalar sonucunda ne kadar inşaat alanı çıkabileceği, inşaatın ne kadar süreceğini, projeyi nelerin etkileyebileceği, projenin maliyeti ve zaman fayda gibi analizleri yapar. Yaptığı analizler sonucunda geliştirilen gayrimenkulün satış tarihindeki edebileceği değeri belirleyerek, geliştirilen projenin fayda analizi yaparaktan karlılığını hesap eder.